Fälttävlan
19 september 09:07

Häst dog i fall i Blenheims terräng

OlyckaI skuggan av VM reds det i helgen fyrstjärnig fälttävlan på de anrika tävlingarna i brittiska Blenheim. I den korta klassen föll en häst så olyckligt att den dog av de skador den ådrog sig. Ryttaren fick föras till sjukhus.

Häst dog i fall i Blenheims terräng
Olyckan inträffade under terrängen som reds på söndagen. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Det 9-åriga stoet Ricker Ridge Ricochet (NZWB sto f -13, e GT Jake-Landioso) deltog i CCI4*-S under Blenheim Horse Trials, med sin ryttare och ägare Samantha Lissington från Nya Zeeland.

Det var på b-hindret på hinder 12 som olyckan var framme, ett hinder som togs bort efter händelsen på söndagen.

”Det är med stor sorg vi meddelar att Ricker Ridge Ricochet, trots omedelbar veterinärbehandling, dog efter ett fall på hinder 12 idag”, skriver arrangören i ett meddelande.

Samantha Lissington fördes till sjukhus efter olyckan, och enligt ryttaren har hon brutit ett par revben. Hon stannar på sjukhus ett par dagar för kontroll, skriver hon i sociala medier.

Det unga stoet Ricker Ridge Ricochet hade flera fina resultat på sin meritlista och gjorde nu sin andra start på fyrstjärnig nivå.

Samantha Lissington har publicerat ett inlägg om händelsen i sociala medier:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden