Sverige
3 mars 2018 16:14

Häst dog när släp åkte i diket på E18

OlyckaEn häst dog på eftermiddagen när släpet åkte i diket efter att det, enligt uppgift från polisen, lossnat från bilen.

Häst dog när släp åkte i diket på E18
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Ann-Sofi Hjärn

Olyckan inträffade strax efter lunch i dag på E18 i Karlstadtrakten. Släpet åkte av vägen och hästen som fanns i transporten dog. Inga personskador har rapporterats, skriver bland annat SR Värmland.

Först troddes halkan vara en trolig orsak till olyckan, men det visade sig senare inte stämma.
”Om det är dragkroken på bilen eller släpet som gått sönder är för mig inte känt, men det är bara släpet som åkt i diket. Det har varit någon typ av felaktighet med släpet eller bilens dragkrok”, säger Christina Hallin, presskommunikatör på polisen i region Bergslagen, till SR Värmland.

Senare under eftermiddagen skrev polisen på sin hemsida att ”Enligt uppgift från polisen på plats har dragkroken på bilen släppt eller gått sönder vilket medfört att hästsläpet åkte av vägen”.

”De tre personer som färdades i bilen var såklart chockade och ledsna, men de klarade sig utan fysiska skador”, säger Christina Hallin vidare till SR.

Hästen som avled blev liggandes på platsen efter olyckan. Vägen var avstängd i omgångar medan räddningstjänsten arbetade för att få ordning platsen.
”Det är väl formellt ägarnas ansvar att forsla bort den, men i ett sånt här läge hjälper säkerligen Trafikverket till. Vi lämnar dem inte vid för våg när de förlorat en häst som kan kännas som en familjemedlem”, säger Christina Hallin till GT.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden