Sverige
23 januari 2018 08:51

Uppdaterad: Hästtransport i krock orsakade totalstopp i trafiken

UPPDATERAD 08.50Under måndagseftermiddagen blev en hästtransport inblandad i en stor trafikolycka utanför Karlstad. En person och en häst uppges vara skadade, och olyckan gav totalstopp i trafiken i båda riktningar.

Uppdaterad: Hästtransport i krock orsakade totalstopp i trafiken
En häst har skadats i en trafikolycka med flera fordon inblandade (bilden har inget samband med texten). Foto: iStock

08.50 Värmlands Folkblad  rapporterar att hästen ska ha klarat sig ”relativt bra”. Hästtransportens förare uppges vara oskadd, medan bärgningsbilens förare ska vara mörbultad men utan skelettskador.

MÅNDAG Flera rikstäckande tidningar skriver om trafikolyckan på E18 utanför Karlstad under måndagseftermiddagen. En bil som fått stopp på vägen ville ha bärgning, men bärgaren blir sedan påkörd av två fordon – varav den ena har dragit en hästtransport med en häst i.
”Den stora smällen var när hästtransporten körde in i bärgaren”, berättar Mats Öhman, presstalesperson vid polisen i Värmland till Metro.

Hästtransporten ska enligt Expressen ha hamnat i vajerräcket vid olyckan, och hästen som befann sig i transporten ska ha skadats i samband med detta.
”Hästen ska tas om hand av resurser från ett djursjukhus”, säger Björn Johansson, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten i Karlstad till Expressen.
Föraren av bärgaren blev skadad och fick föras till sjukhus.

Olyckan orsakade totalt trafikstopp i båda riktningarna, men enligt Expressen ska vägen åter ha öppnats för trafik.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-