Sverige
6 december 2017 15:32

Hästägaren om rysaren när släpet välte vid krock och hästarna rymde

OlyckaMia Ragnarsson hade sin lilla dotter bak i bilen och två hästar i transporten när en bil körde in i dem. Trots en riktig skräckupplevelse med en illa tilltygad transport och hästarna som var på rymmen i två timmar efter olyckan slutade det väl, berättar P4 Jämtland.

Hästägaren om rysaren när släpet välte vid krock och hästarna rymde
Hästarna var borta i två timmar efter olyckan innan de hittades. Arkivbild: Istock

Sveriges Radio rapporterade under olycksdagen om det otäcka som hade inträffat och att hästarna hade sprungit från platsen. I dag intervjuar P4 Jämtland den drabbade hästägaren om skräckupplevelsen.

Kanalen berättar hur Mia Ragnarsson, som mår efter omständigheterna bra precis som sin dotter, var på väg hem från ett besök på veterinärkliniken med två hästar i hästtransporten när en bil körde in i dem.

Transporten lossnade och välte ner i diket. Samtidigt som Mia snabbt plockar ut sin lilla dotter ur bilen springer hästarna förbi henne och försvinner. Mia ringde kliniken, vars personal tillsammans med några av Mias vänner gav sig ut för att leta.

”Transporten var så demolerad att jag i princip trodde att de skulle få komma och avliva hästarna när de väl hittade dem” säger Mia i intervjun med P4.

Dessbättre var läget betydligt ljusare än så – hör mer i intervjun här:

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden