Sverige
20 april 08:18

Häst flög ur hästtransport på E4:an

Under färden tog sig hästen ut ur skötardörren på hästtransporten och voltade tio gånger på vägen. Hästen klarade sig men uppges vara illa sargad.

Häst flög ur hästtransport på E4:an
En häst tog sig ut ur transporten under färd (Bilden har ingen samband med texten)

Motala Vadstena Tidning rapporterar om en otäck olycka där en häst, kallad Benny, tagit sig ut ur hästtransporten under färd.

Det var under tisdag eftermiddag som Alexander Carlsson och Alexandra Johansson körde flera hästar från Mantorp till Stockholm. På E4:an, söder om Herrbeta, gungar släpet till och de ser i backspegeln hur en häst kommer utflygande ur släpet.
”Hästen flyger ut i vänster körfält och voltar säkert tio gånger på vägbanan. Den har med sig bommen den suttit fast i”, säger Alexander till Motala Vadstena Tidning.
Därefter galopperade Benny iväg med grimskaft och bom fast i grimman innan han kunde fångas in.

Benny klarade sig men var blodig och illa sargad med utslagna tänder, en misstänkt fraktur på ett bakben och ett stort sår över manke och höftkula. Hästarna som åkte i den numera demolerade transporten kunde köras från platsen av vänner till Alexander och Alexandra.

Troligen har hästarna i släpet börjat bråka. Benny kan då ha hoppat över bommen, fått panik och pressat sig ut ur skötardörren trots att det egentligen ska vara näst intill omöjligt för en stor häst att kunna ta sig ut den vägen.

Även om Benny såg ut att ha klarat den hemska olyckan, uppges att läget är kritiskt för honom. 
”Benny får konstant smärtlindring för att inte ha ont tills vi kan köra honom till vår veterinär i Stockholm”, säger Alexander till Motala Vadstena Tidning.

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar