Sverige
6 juni 2023 09:20

Häst fick panik i transporten – lastades ur på E6  

UPPDATERADHästen som tidigare rapporterats springa lös på E6 tycks vara utom fara. Den ska ha fått panik i transporten och lastats ur utan att komma lös. Detta enligt polisens presstalesperson.

Häst fick panik i transporten – lastades ur på E6   
Exakt vad som har hänt är oklart. Foto: iStock

Tidigare på morgonen rapporterade P4 Halland om att en häst kommit lös på E6 i södergående riktning mellan Tvååker och Morup. Hästen tycks dock aldrig ha kommit lös. Det berättar Caroline Karlsson, polisens presstalesperson i Region Väst, för Ridsport. Händelsen är inrapporterad klockan 07.37 med uppföljande händelser därefter.

– En person ringde in och berättade att en hästtransport stod stilla med bakluckan öppen. Hästen låg ner och sparkade i panik och personen var orolig för att hästen skulle komma lös. Därefter rapporterades det att hästen stod utanför transporten, men att den hölls fast och inte sprang runt. Trafikledningscentralen gick ändå ut med en varning, men sedan finns det inget mer inrapporterat. Antagligen hade de kontroll över situationen och polisen var aldrig på plats, säger Caroline Karlsson.

Tidigare på morgonen rapporterade även Borås Tidning att det var hästar på väg 1720 mellan Nittorp och Grimsås.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden