Sverige
1 mars 2023 09:42

Polisen söker vittnen till misstänkta människoexploateringen på hästgården

Misstanke om brottPolisen söker nu efter personer som kan lämna uppgifter om vad som har hänt på den skånska hästgården, där den ansvariga för verksamheten misstänks för människoexploatering.

Polisen söker vittnen till misstänkta människoexploateringen på hästgården
Polisen misstänker att det rör sig om tvångsarbete. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Istock/Kichigin

Det var i förra veckan som polisen och Arbetsmiljöverket slog till på en hästgård i Skåne. Den ansvariga för gården misstänks för flera brott, bland annat människoexploatering efter att tre tonårspojkar från Afrika arbetat på gården.

Nu kommer nya uppgifter som gör gällande att pojkarna kan ha varit på gården under tvång. Det misstänker polisen.
– Utredningen får visa hur det förhåller sig, men vår misstanke är att de inte var där frivilligt, säger Calle Persson, polisens ledningscentral, till Ystads Allehanda som var först med att rapportera om fallet.

Pojkarna har placerats tillsammans i ett boende med hjälp av socialtjänsten.

– Eftersom två av dem är minderåriga kopplade vi in socialtjänsten. Nu är visserligen en av dem 18 år, och därmed vuxen, men vi valde att inte dela på dem, säger Calle Persson.

De ansvariga för hästgården har förhörts, men fler förhör ska enligt polisen hållas. Man vill också komma i kontakt med andra personer som kan lämna uppgifter om pojkarna och gården.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden