Sverige
28 februari 2023 08:15

Tonåringar i förvar efter att hästgård i Skåne misstänks för människoexploatering

BrottPolisen och Arbetsmiljöverket slog till på en hästgård i Skåne förra veckan. Nu misstänks den ansvariga för gården för flera brott, bland annat människoexploatering efter att tre tonårspojkar från Afrika arbetat på gården.

Tonåringar i förvar efter att hästgård i Skåne misstänks för människoexploatering
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: iStock

Det var vid en arbetsplatsinspektion i förra veckan som de misstänkta brotten upptäcktes. Detta berättar Ystads Allehanda.

– På arbetsplatsen fanns tre arbetare som misstänks sakna arbetstillstånd. Det var tre män mellan 15 och 18 år från ett östafrikanskt land, berättar Calle Persson, polisens ledningscentral, för tidningen.

Den ansvariga för verksamheten på hästgården är nu skäligen misstänkt för brott mot utlänningslagen och människoexploatering. Brottet mot utlänningslagen handlar om att de anställda inte hade tillstånd att arbeta medan människoexploatering har med förhållandena på arbetsplatsen att göra.

Tonåringarna har tagits i förvar och förhörts i samband med polisens pågående förundersökning. Migrationsverket kommer också att kopplas in.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden