Sverige
23 januari 18:30
Ridsportplus

Hästägare får föreläggande – ville ”korrigera hästens DNA-frekvenser”

FöreläggandeNyligen fick länsstyrelsen in en anmälan från en veterinär, som ansåg att en häst utsattes för lidande och inte fick nödvändig behandling. Hästägaren menade att han kunde kontakta hästen via radiovågor med en maskin, som skulle läka hästens hudproblem. Nu får ägaren ett föreläggande av länsstyrelsen.

Hästägare får föreläggande – ville ”korrigera hästens DNA-frekvenser”
Hästen var påverkad av hudinfektionen, men ägaren ville inte fortsätta med behandlingen. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: iStock

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Hästen, som stod uppstallad hos en tränare, misstänktes ha streptotrikos, även kallat regnskållor, och var påverkad av sjukdomen då hästen hade mängder av krustor och även hade tappat pälsen på större delen av kroppen. Hästen hade tidigare undersökts och behandlats för problemen, men i början av året ville hästägaren inte längre fortsätta med behandlingen.

Veterinären ansåg att hästen utsattes för lidande då den inte längre behandlades, och kontaktade länsstyrelsen. Hästägaren gick efter det med på att ge hästen smärtlindring, men när länsstyrelsen tog kontakt med ägaren hade han en egen förklaring till hästens hudproblem.

Enligt länsstyrelsen menade mannen att han hade en maskin som kunde kontakta hästen oavsett var den befinner sig. Hästen skickar sedan, via radiovågor, sina DNA-frekvenser till maskinen och hästägaren kunde då ändra i eventuellt felaktiga frekvenser och skicka tillbaka de korrigerade frekvenserna till hästen, vilket skulle göra att hästen blev bra inom några dagar. Enligt ägaren handlar det om kvantfysik och bygger på skalärvågstekniken.

Måste följa veterinärens ordination

Mannen, som informerade om att han behandlat många hästar med stor framgång, ansåg även att anledningen till att hästen tappat päls berodde på en störning i det adrenala systemet, men att det inte var någon större fara – hästen skulle snart tillfriskna.

Ägaren gick dock med på att hästen behandlades med smärtstillande medel, eftersom han ansåg att ”det varken gjorde till eller ifrån, eftersom han redan hade ställt in hästens DNA-frekvenser”.

Länsstyrelsen ger nu mannen ett föreläggande enligt djurskyddslagen, att han omedelbart måste följa veterinärens ordination om smärtlindring till hästen. ”Detta för att säkerställa att en god djurskötsel och djuromsorg uppnås enligt gällande lagstiftning. Föreläggandet är av väsentlig betydelse ur djurskyddssynpunkt”, står det i beslutet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden