Sport
19 januari 2019 08:59

Hästar döda i misstänkt salmonella – karantänanläggning stängs

SmittaTre hästar har dött i vad som misstänks vara salmonella i karantänen i Miami. Ungefär 15 000 hästar angör Florida för vintersäsongen och nu stängs karantänen, som många av hästarna annars skulle ha passerat, för mer än två månader framåt.

Hästar döda i misstänkt salmonella – karantänanläggning stängs
Runt 15 000 hästar angör Florida för vinterns stora tävlingar och många av dem passerar den nu stängda karantänanläggningen. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Emirates Sky Cargo

Sex hästar på Miami Animal Import Center i Florida har insjuknat i vad som misstänks vara salmonella och tre av dem har dött.
U.S. Department of Agriculture har beordrat att karantänanläggningen stängs till den 1 mars.

”Hittills har sex hästar blivit sjuka med symptom såsom diarré, feber och hälta. Trots att de fick omedelbar medicinsk behandling dog tre av hästarna”, skriver U.S. Department of Agriculture.

Många tävlingshästar passerar

I Florida pågår som bekant de stora vintertävlingarna i hoppning och dressyr.  Dressage-News berättar att ungefär 15 000 hästar från olika delar av världen kommer till Florida för tävlingarna under de intensiva tävlingsveckorna.

De hästar som redan finns i karantänen kontrolleras för eventuella symptom och de som har hästar inbokade för karantän kommer att meddelas om läget. Senast Miami Animal Import Center var stängt på grund av en försenad renovering omdirigerades ett stort antal inflygande hästar via Chicago och New York, för att sedan åka lastbil drygt 200 mil till Wellington.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden