Sverige
22 april 2018 13:58

Hästar evakuerade efter översvämningar

ÖversvämningStora vattenflöden ställer till problem i Västernorrland. I Matfors har såväl ett par hästar som deras ägare evakuerats för att komma undan vattnet.

Hästar evakuerade efter översvämningar
Räddningstjänsten ryckte ut för att hjälpa till. Arkivbild: iStock

Flera medier rapporterar att snösmältning och regn har resulterat i stora vattenflöden med såväl översvämmade vägar som hus som resultat.

På en gård i Matforstrakten har vattnet ännu inte nått huset, men stallet har drabbats. ”Det är ett äldre par som har hästar och de sitter isolerade med vatten runt omkring sig och kommer inte därifrån”, sa Henrik Cedergren, inre befäl vid räddningstjänsten, till Allehanda tidigare i dag om läget.

Nu har paret och deras hästar, som bor nära sjön Lyngstern, evakuerats och lämnat gården. Vägarna som i vanliga leder från gården åt olika håll var blockerade av vattnet.
”Vattnet har stigit i flera dagar och nu vågar jag inte längre vara kvar”, säger Ann-Katrin Fors till SVT efter evakueringen.
”Det var lite nervöst men det gick bra. Jag var mest orolig för hästarna”.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden