Sverige
4 september 2019 14:23

Hästar hittades döda i hage

DödsfallI början av veckan hittades två döda hästar i en hage i Heby kommun. Polisen har upprättat en anmälan om misstänkt djurplågeri.

Hästar hittades döda i hage
En anmälan om misstänkt djurplågeri har upprättats efter att två hästar hittats döda i en hage i Heby kommun. (Arkivbild) Getty Images/iStockphoto

Polisen har de senaste dagarna fått in flera samtal rörande hästarna, som hittades döda i en hästhage i Heby kommun i början av veckan.

– Vi fick flera påringningar och var där ute redan i måndags. Men det här är ett komplicerat ärende då flera myndigheter kopplas in. Därför ligger hästarna kvar i hagen fortfarande, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisens ledningscentral i Region mitt till SVT Nyheter Uppsala.

Anmälan om misstänkt djurplågeri

Polisen skriver på sin hemsida att de har varit på plats och undersökt hästarna och tagit prover på kropparna. Därefter har en anmälan om misstänkt djurplågeri upprättats. Ingen person är dock misstänkt för brott och dödsorsaken är fortfarande oklar.

Länsstyrelsen har enligt SVT Nyheter Uppsala tidigare utfärdat djurförbud till hästägaren, då det funnits stora brister på gården där hästarna hölls. Såväl länsstyrelsen som Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, och Heby kommun ska vara inkopplade i ärendet, enligt SVT Nyheter Uppsala.

– Nu är det upp till Heby kommun att trycka på djurägaren som i slutändan har ansvar för att forsla bort djuren, säger Elisabeth Schöning, enhetschef på länsstyrelsens veterinärenhet.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden