Sverige
5 juni 2020 15:36

Hästar med skärskador döda – polisen varnar och vill ha tips

BrottSedan i januari har fyra hästar skadats så svårt att de fått avlivas i Varbergs kommun. Det handlar om tre tillfällen, det senaste i går, torsdag. Polisen ser ett samband mellan de tre tillfällena och går nu ut med en uppmaning till hästägare att hålla koll på sina hästar och rapportera om de ser något misstänkt.

Hästar med skärskador döda – polisen varnar och vill ha tips
Polisen ber både allmänheten och hästägare i Varbergs kommen att vara uppmärksamma. Foto: Bildfokus/Istock

Sedan i januari har totalt fyra hästar hittats med skärskador när de varit ute i sina hagar. Senaste händelsen inträffade på torsdagen då två hästar hittades med snitt i benen. Vid ett av de tidigare tillfällena har det handlat om ett snitt i manken.

Alla fyra hästar har fått avlivas. Detta berättar Expressen.

Polisen i Varberg ser ett samband mellan de tre tillfällena där hästar skadats och vill nu gå ut och varna hästägare.

– Vi uppmanar hästägare att vara uppmärksamma och efterlyser tips från personer som kan ha gjort iakttagelser, säger Anders Wiss, lokalpolisområdeschef i Varberg, till tidningen.

Händelserna har inträffat i samma del av Varbergs kommun, i inlandet. De två hästar som hittades med skärskador i går och fick avlivas gick i samma hage.

Polisen efterlyser även tips från allmänheten.
– Vi vill gärna ha tips om okända personer, bilar eller iakttagelser som någon kan ha gjort. Man kan ha sett någon eller något som gjort att man reagerat men inte tidigare kontaktat polisen, säger Anders Wiss till Expressen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden