Prylspaning
3 december 2018 14:55

Hästar under huden gjorde succé på Friends

UppdateradMässan på Friends bjöd inte bara på ridhjälmar, hästtransporter och fodertillskott. I ett hörn utfördes ett speciellt hantverk, som fick många att haja till.

Hästar under huden gjorde succé på Friends
Friends egen symbol Pegasus var ett vanligt motiv. Foto: Elina Pettersson

Elina Pettersson har skrivit historia som den första tatueraren på Friends hästmässa. Det var en dröm som besannades, även om det inte var självklart att hon skulle få tillträde, vilket Ridsport berättat tidigare. Men nu är premiären avklarad, och den gav mersmak.
− Det var nästan mer att göra än på en tatuerarmässa, säger 25-åriga Elina Pettersson från Karlskoga.
Hon hade fullt upp hela helgen, och framför allt handlade det om tatueringar med hästtema.

− Jag gjorde ett 50-tal tatueringar. Många visste att jag skulle vara där och hade förberett sig, medan andra bestämde sig spontant för att göra en tatuering. Det var oväntat många som var modiga och ville skaffa sig en tatuering.
− Jag har tatuerat på alla slags människor från 18-åringar som ville ha sin första tatuering till betydligt äldre människor, och det har både handlat om hyllningar till hästen i allmänhet och om bilder på deras egen häst.

181203 Elina P Foto Mandy Bäckman Wb
Tatuerare Elina Pettersson. Foto: Mandy Bäckman

Fick tummen upp

Responsen var enbart positiv på den nya verksamheten.
− Många gick förbi och gav oss tummen upp. De tyckte att det var kul med något nytt, och jag fick frågan om jag kommer att vara på fler ställen. Vi har så smått börjat undersöka möjligheterna att vara med även på Euro Horse, men det är mycket papper som ska ordnas och tillstånd som ska sökas innan det blir klart, säger Elina Pettersson.
− I dag är vi extremt trötta, jag och min kollega och sambo Mandy Bäckman, men det gav mersmak. Den här gången var Mandy medhjälpare, men nästa gång vi åker på en hästmässa får vi nog tatuera båda två, så att vi hinner med alla.

181203 Stor Tattoo Foto Elina P Wb
Hästar var temat i snart sagt alla mässtatueringar. Foto: Elina Pettersson
181203 Pegaus Foto Elina Pettersson
Pegasus-tatueringar var populära. Foto: Elina Pettersson
181203 Liten Pegasus Foto Elina P Wb
En miniatyr-Pegasus har landat på vristen. Foto: Elina Pettersson

Fotnot: Elina var den första tatueraren på Friends, medan det har funnits tatuerare på mässan vid Falsterbo Horse Show ett antal år.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden