Sverige
7 januari 17:41

Hästarna hittades döda efter nyårsnatten

Dödligt nyårDet smällde mer än vanligt i grannskapet på nyårsnatten, och på morgonen låg två hästar döda i hagen.
− Det här är ju ett "lagligt" vållande till någons död, säger hästägaren.

Hästarna hittades döda efter nyårsnatten
Nu kommer ännu en rapport om döda hästar efter nyårsnattens fyrverkerier. Foto: Roland Thunholm

Händelsen utspelade sig i Lilleskog utanför Vänersborg i Västergötland, och Nya Lidköpingstidningen var först med att berätta om de två hästar som av allt att döma dött till följd av nyårsfyrverkerierna.

Hästarna gick tillsammans med andra i en lösdrift.
– Det har varit lugnt andra år och aldrig varit någon fara med våra hästar. Så jag var lugn och tänkte att inget skulle hända, säger Sofia Ljunggren till NLT.

Men den här gången smällde det mer än andra år, och när hästarna skulle ses till på morgonen låg två av dem döda i hagen. Enligt veterinär som tillkallades hade hästarna troligen fått panik, och det kan ha gått till så att en av dem snubblat och en annan ramlat över den och brutit nacken.

En av hästarna tillhörde Sofia Ljunggren.

− Jag förstår att detta inte gjordes med flit och att man inte har tänkt sig för, och jag förstår att man vill skjuta raketer. Men jag vill verkligen inte ha det som det är nu. Det borde finnas en lag på att man inte får skjuta raketer nära tamboskap. Det är helt sjukt att det är okej, säger hon till tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden