Hoppning
8 januari 06:20

Hästen Kiwi överlevde mirakulöst lågorna

MirakelhästJessie Smith trodde att hon hade förlorat sin bästa vän när lågorna slukade familjens gård i södra Australien. Men galoppören Kiwi som numera är dressyrhäst klarade sig mirakulöst undan elden. Hör Jessie Smith berätta själv i det rörande klippet här.

Hästen Kiwi överlevde mirakulöst lågorna
Jessie Smith och före detta galoppören Kiwi tävlar i dressyr. Foto: racing.com

Jessie Smith är född med en autoimmun sjukdom som gör det allt svårare för henne att röra sig. Hästarna är hela hennes liv och speciellt den före detta galoppören Kiwi som visat sig ha en naturlig fallenhet för dressyr.

När bränderna i södra Australien tvingade familjen att utrymma sin gård, hade de inget annat val än att lämna kvar Kiwi. Jessie Smith var övertygad om att han var död, men när familjen återvände stod han mirakulöst oskadd kvar i sin hage.

Passande nog är Kiwis riktiga namn Fire Storm. I det känslomässiga klippet här under kan du höra Jessie Smith berätta om hennes och Kiwis speciella relation – och känslan när röken skingrades och det visade sig att Kiwi fortfarande levde.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden