Sverige
8 maj 16:26

Hästflock rymde från ridskola

VästervikEn flock på över 15 hästar var på vift och fick trafiken på en större väg att stanna av utanför Västervik på onsdagens eftermiddag.

Hästflock rymde från ridskola
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: IStock/Pavel1964

Det var strax efter 14 på onsdagen som polisen kontaktades då en flock hästar påträffats vid en infartsväg till Västervik i Småland. Exakt hur många hästar det rörde sig om är oklart, men enligt filmer från händelsen uppskattas antalet till mellan 15 och 20.

Det ska ha varit hästar från en ridskola i närheten som var på vift, det rapporterar bland annat SVT och Sveriges Radio.

Polisen var snart på platsen och försökte hålla hästarna ifrån den trafikerade vägen. Trafiken på en väg fick tillfälligt stängas av när hästarna skulle tas tillbaka till ridskolan.
– Hästarna är anträffade och tillbaka till ridhuset. Det var initialt stopp i trafiken på Södra infartsvägen, när man skulle leda om trafiken för att hästarna skulle kunna passera tillbaka. Nu flyter trafiken igen, säger polisens Katarina Rusin till P4 Kalmar.

Enlig uppgift ska ingen människa eller häst ha kommit till skada.

Lyssna på ett inslag från Sveriges Radio om vad som hände när hästarna rymde via spelaren nedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden