Dressyr
8 april 2012 17:50

Många firar påsk hos Hästhagen

(Uppdaterad) Dressyrintresserade ungdomar rider i alla hörn på Hästhagens anläggning under påsken. Ponnyryttare samsas med juniorer och Young Riders.

Många firar påsk hos Hästhagen
Lina Dolk var en av segrarna hos Hästhagens Ryttarförening på påskdagen. Mikael Carlsson

Dagens bästa ponnyekipage togs ut i bäst av två klasser, FEI Lagtävlansprogrammet och FEI Ponnykür, där küren avslutade påskdagen inomhus. I kategori C var långväga Årsta-Runsten-ekipaget Lina Dolk bäst tillsammans med sin 12-årige valack Oj Oj. Ekipaget besegrade till och med nestorn Findus, visad av Klara Svanberg, när det vann FEI:s lagtävlansprogram på påskdagen.

Kategori D hade storasystern Amanda Svanberg i topp med en för henne ny ponnybekantskap i Top Karetino, det var deras andra meeting tillsammans. Det danska inslaget är starkt på meetinget och Amanda hade samma procent som tvåan Simone Louise Fersner på Proud Don caruso. Trea blev Emma Jönsson som med Danny Beau hade vässat formen.

Young Ridernas kür hade få ryttare och toppades av junioren Marina Mattsson som klarade av den högre svårighetsgraden med glans trots att Beckham kikade lite i ingångshörnet.

Juniorernas kür hade länge trippeldanskt i topp men sedan räddades den svenska äran av att Alva Lander med sin stilige danskfödde Herbie Hancock Graftebjerg som blev tvåa efter Amalie Cecilie Overgaard. Hack i häl på Alva kom Ludwig Wilken med Sorento, stor svart skönhet med massor av utstrålning som har utbildats av Maria Borg.

(Uppdaterad 19.20) Cornelia Svensson och hennes ädla Amedijks Rebecca blev segrare i ponnyküren, men domarna var oeniga. 20-åriga Nestorn Paulo Pan sprallade bort sig men Alicia Carlsson tog utbrottet med ro, Paulo kan sitt program lite för bra och satte rejält krut i ökningarna.

Uppdaterad 21.00) Kategori D fick dansk segrare med Simone Louise Fersner på Proud Don Caruso efter ett felfritt och harmoniskt program. Men det åtråvärda Globengehänget gick till andraplacerade Elin Nygård på Champagner W. Nu har Elin säkrat en plats till Nordhallands kvalfinal efter ett kürprrogram med högt tempo och grundtakt perfekt för rutinerade Champagner W. Trea blev återigen Emma Jönsson som med Danny Beau hade ett mycket fint och väl avstämt kürprogram i perfekt takt till ponnyn. Sista placeringen tog Josefine Ivarsson-Mårtensson med Top Nemo och mellan andra till fjärdeplats skiljde det mindre än tre tiondelar, hårt om rosetterna med andra ord.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-