Sverige
13 maj 2020 15:55

Hästsektorn tar plats i kompetensråd för gröna näringar

Ett nytt nationellt kompetensråd inom det gröna och naturbaserade näringslivet har bildats. Hästsektorn finns representerad genom Sara Westholm från HNS och HYN.

Hästsektorn tar plats i kompetensråd för gröna näringar
Behoven av kompetensutveckling inom hästsektorn finns på agendan hos det nya kompetensrådet. (Arkivbild) Arkivbild: Roland Thunholm

Kompetensrådet samlar alla gröna näringar.

– Det har länge funnits ett behov hos aktörerna inom utbildnings- och fortbildningsverksamheten i de gröna näringarna för att träffas, utbyta erfarenheter och gemensamt ta del av ett lärande om vad som händer nationellt, säger kompetensrådets ordförande Per Hasselberg på Landsbygdsnätverkets hemsida.

– Genom det nya kompetensrådet kan vi skapa det diskussionsforum som behövs för att föra dessa frågor framåt i en mer samlad form, fortsätter han.

I rådet sitter bland annat Sara Westholm, kanslichef för Hästnäringens Yrkesnämnd HYN. Även utbildningsaktörer som SLU och Naturbruksskolornas förening samt representanter från LRF och Gröna arbetsgivare ingår i rådet, som testas under 2020 för att sedan förhoppningsvis bli ett permanent råd.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden