Blogg
12 april 2012 12:19

Havrepappas skyltverkstad

Det här är en favorit i repris som handlar om hur man kan använda de svenska vägskyltarna i stallet och på tävlingsplatser för att helt enkelt förenkla hästlivet, speciellt för de icke insatta.

Varning för häst med ett ojämnt sadelläge.

Varning för hingst! (De som inte förstår är bara att gratulera).

 

Omkörning på framridningsbanan är förbjuden.

Omkörning av ponny på framridningsbanan förbjuden.

 Varning för bakdel innanför spåret. 

Lägg en volt i varje hörn av banan.

 

Varning för stallpersonal i arbete.

Varning för dressyrryttare med en kavaj i en avvikande färg (alltså ej svart). Används främst för att förvarna domaren så att denne inte får en infarkt när ryttaren kommer in på banan.

 

Insemination pågår. Notera att ”struten” är festligt randig. Något som kommer att stå högst upp på Briars önskelista inför sin födelsedag.
´

 

Spö är tillåtet.

  
Varning för häst i korsgalopp.

Varning för uppställda dressyrstaket. Detta är en av de viktigaste varningsskyltarna för en dressyrryttare, då dessa höga hinder är livsfarliga för en dressyrhäst att försöka ta sig över.

  
Volt.

 

Ponnyföräldrar är strängt förbjudna.

 

 Medlemmar i riksföreningen Bär & Betala kan vila sina trötta kroppar här.

 

Varning för lata ponnyungar.

 

Varning för utklädda hästar. Om det finns en tilläggsskylt som säger t ex. 100-500 meter, så handlar det troligen om ett helt vanligt karnevalståg för häst.

 

 

Varning för bajsande häst. 

 

I normala fall så finns två handikapplatser på en parkeringsplats, men vid en ridanläggning så borde det vara tvärtom, eftersom nästan alla ryttare har ont någonstans. Det kanske vore bättre att ha två parkeringsplatser med en överkorsad rullstol på skylten?

 

Varning för smygfilmande EPONA-TV. Detta är en relativt ny skylt som kom till efter historien med Patrik Kittel och Scandics blå tunga.

 

 

Betydelsen av denna skylt kan inte en enda ryttare klura ut, märkligt nog…

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 116 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-