Hoppning
7 oktober 2018 12:27

Heartcore L hoppade hem 6-åringarnas Breeders

Breeders TrophyMagnus Jacobson red Heartcore L till seger i 6-åringarnas Breedershoppning på söndagen.

Heartcore L hoppade hem 6-åringarnas Breeders
Magnus Jacobson och Heartcore L (SWB, val, f 2011, e Heartbeat-Cortez, uppf/äg Lögshögs Gård). Foto: Roland thunholm

Det var 24 6-åriga hopphästar i söndagens Breedersfinal och det krävdes omhoppning för att kora vinnaren, Heartcore L (SWB val e Heartbeat-Cortez, uppf/äg Lögshögs Gård).
– Det är en försiktig häst som alltid gör sitt bästa, säger ryttaren Magnus Jacobson som red hästen på unghäst-VM förra året också.

Ekipagen hade med sig sina fel från tidigare omgångar under veckan, och ekipagen startade i omvänd ordning.

Finalbanan över 1,35-hinder hade flera frågor som var utmanande för de unga hästarna, bland annat en kombination med två koppelräck och några knepiga linjer. Det skulle dröja ända tills startnummer 19, Josefine Hallengren/Torrada (SWB sto e Tornesch-Corrado I, uppf/äg Monica och Ingemar Nilsson), innan en nolla kom. Ryttaren kunde inte låta bli att ropa av glädje när hon red över mållinjen.

Fyra nollor
Därefter trillade nollorna in. Sofia Björserud var felfri med sin egen uppfödning Cardigan (SWB val e Cardento-Jupilot) och Olof Smith satte nollan med Tiamathara (SWB sto e Cardento-Empire, uppf/äg Martin Risberg). Magnus Jacobson såg till att det blev en fjärde häst till omhoppning genom Heartcore L (SWB val e Heartbeat-Cortez, uppf/äg Lögshögs Gård).

Spänstiga Torrada visade att hon klarar att hoppa felfritt både när hon kommer nära och lite längre ifrån hinder och var felfri i mål i omhoppningen.

Cardigan fick gå lite kortare vägar än Torrada men det kostade ett nedslag för valacken. Tiamathara hann inte heller riktigt med att få upp alla sina ben när ryttaren krävde lite högre tempo och även hon fick ett nedslag.

Felfritt och snabbt
Sista startande Heartcore L var med på notan när tempot lades upp lite grann och tog sig ann uppgiften med spetsade öron och hjälpte verkligen till där det behövdes. Det blev en felfri ritt med en tid som var över 1,5 sekund snabbare än Torradas.

Ridsport
Magnus Jacobson och Heartcore L. Foto: Roland Thunholm

– Han gillar när Magnus rider lite fortare på honom, säger ägaren och uppfödaren Ninette Bolinder och avslöjar att hästen har varit till salu sedan han var föl.
– Det var därför Magnus började rida honom, men nu är han inte till salu längre, säger hon.
– Allt det här med unghäst-VM och nu Scandinavium är jätteroligt att få uppleva.

Ninette Bolinder gör vardagsjobbet med Heartcore L och Magnus Jacobson sköter hoppningen.
– Heartcore har utvecklats mycket det här året, samarbetet fungerar jättebra.

Kvalade till Göteborg
De fem högst placerade hästarna kvalade också till finalen i Lövsta Future Challenge Jumping som går under Gothenburg Horse Show 2019. Förutom de fyra omhoppningsekipagen är Linn Hörnvall och Thelma Hästak (SWB sto e Heartbeat-Comes van de Heffinck, uppf/äg Hästak AB).

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden