Sportnytt
7 mars 2019 14:10

Helgstrand har rekordmånga hästar med till Herning

HerningVeckans stora sport- och avelsevenmang i Herning lockar en lång rad deltagare. Från Helgstrand Dressage ska inte mindre än 56 hästar komma till start – något som krävde en hel del logistik.

Helgstrand har rekordmånga hästar med till Herning
Andreas Helgstrand själv uppges vara vid företagets filial i Florida, men hans team från Helgtsrand Dressage skötte förberedelserna inför i Herning. Foto: Jenny Schwieler Staaf

Startskottet för fem fullmatade dagar med dressyr, hoppning och hingstekåring gick i går i danska Herning. Helgstrand Dressage deltar med rekordmånga 56 hästar, rapporterar Ridehesten.
– Det är det största antalet hästar vi någonsin har haft med, säger Helgstrand Dressages Thomas Sigtenbjergaard till tidningen.

Bland de 56 hästarna som enligt planen kommer till start finns bland annat 17 stycken 3-åriga hingstar, åtta 4-åriga hingstar och fyra 5-åriga hingstar. Ridehesten berättar vidare att 16 ryttare och 17 groomar ingår i Helgstrands team i Herning och att det har krävts mycket logistik att få hästar och utrustning på plats.

En firma anlitades för att transportera 18 hästar åt gången och därtill gick Helgstrands egna lastbilar med trailer några turer. Utrustningen fraktades i containrar, samtidigt som foder levererade direkt till Herning från foderföretagen.
– Det är något av ett pussel, säger Thomas Sigtenbjergaard till Ridehesten.

Dansk Varmblods hingstekåring drog igång under torsdagen. I startfältet finns flera hingstar som drar de svenska blickarna till sig – bland annat en SWB-hingst, fjolårets mest använda dressyrhingst och en nygodkänd hopphingst – läs mer om dem i tidigare artikel här.

På hoppbanan kommer bland andra Peder Fredricson, Rolf-Göran Bengtsson, Niklas Arvidsson, Linda Heed och Irma Karlsson att synas. På dressyrbanan blir det svenskt genom bland andra Jeanna Högberg, Rose Mathisen och Marina Mattsson.

Start- och resultatlistor
Hingstar
Livesändning via Clipmyhorse

Dressyr
Irma Karlsson, här med Chacconu vid tävlingarna i Scandinavium förra året, hoppar i Herning. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden