Världen
28 september 2022 16:54

Helgstrand köper hästsportmagasin

Nya affärerAndreas Helgstrand breder ut sina hästsportaffärer över världen. Nu går han in i mediebranschen med köpet av amerikanska Chronicle of the Horse. Dessutom har han tjänat en hacka på att sälja en del av sin anläggning i Wellington.

Helgstrand köper hästsportmagasin
Andreas Helgstrand fortsätter att satsa stort. Foto: Helgstrand Dressage

Att Andreas Helgstrand är på god väg att bygga ett världsomspännande hästtimperium har väl inte undgått någon. Inte heller att han har allierat sig med giganter som Paul Schockemöhle och Ludger Beerbaum. Senaste tillskottet i verksamhetsportföljen är det amerikanska hästsportmagasinet Chronicle of the Horse, COTH, som Helgstrand har förvärvat via det Danmarksbaserade bolaget Global Equestrian Group, GEG.

COTH har funnits i 85 år och är en av de äldsta mediepublikationerna inom hästsporten. Magasinet finns både på sociala medier och har miljontals unika onlinebesökare varje år.
– Vi ser det här som det perfekta sättet att göra ett större avtryck i USA, och även gå in i mediebranschen med ett bolag som har ett långt förflutet och en otrolig expertis inom hästsport, säger Andreas Helgstrand.

Marknadschefen på GEG, Anders Bech, ser också fram emot möjligheterna med förvärvet.
– Vi ser väldigt stor potential i COTH, särskilt på den digitala sidan där reklamköpare är mer och mer intresserade av digitala möjligheter. COTH erbjuder en oöverträffad räckvidd, och även om Danmark är ett litet land har vi varit väldigt innovativa när det gäller den digitala utvecklingen. Många av de här idéerna kan även implementeras i USA för att ta ett stort steg framåt till fördel för läsare, annonsörer och andra intressenter.

Markaffär i Wellington

Samtidigt har Helgstrand även gjort affär av halva sin anläggning i ridsportens Mecka, Wellington. Tidigare Windsome Farm är på cirka 30 hektar och köptes ursprungligen för 17,5 miljoner dollar 2020, vilket i dagsläget motsvarar cirka 200 miljoner kronor. Nu har Helgstrand sålt knappt halva ytan för 11,4 miljoner dollar, cirka 130 miljoner kronor. Det rör sig dock endast om obebyggd mark som annonserats som en affärsmöjlighet.

Helgstrand Dressage i Wellington är numera en toppmodern lyxanläggning med plats för 52 hästar, och förra året förvärvades även en del av den stora tävlingsanläggningen Palm Beach International Equestrian Center, med tävlingar i dressyr och hoppning 40 veckor om året.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden