Världen
31 juli 2022 10:11

Wellington ska bli ”huvudstad i ridsportvärlden”

Stora planerUnder namnet Wellington International ska tävlingsplatsen i Florida expandera, bland annat genom 500 nya bostäder. En av orsakerna är att inte förlora arrangemang till den gigantiska tävlingsplatsen i Ocala, Florida.

Wellington ska bli ”huvudstad i ridsportvärlden”
Nu ska Wellington International växa.

Samhället Wellington i Florida, USA, har bara 65 000 invånare. Nu har en ansökan lämnats in till myndigheterna om att bygga 500 nya bostäder plus affärsfastigheter – allt för att göra Wellington till ridsportvärldens huvudstad. Allt enligt Dressage News.

Tanken är att Wellington ska gå från att vara en plats för ridsport under vinterhalvåret till att vara en året-runt-arrangör. I dag utgörs Wellington International (som tidigare hette Palm Beach International Equestrian Center) av 35 hektar mark, men planerna innefattar expansion till 77 hektar. Bland annat ska hoppningen få mer plats.

Affärsmännen som vill bygga ut Wellington innefattar bland annat Mark Bellissimo, som var med och startade vinterfestivalen 2007. Förra året såldes festivalen till Global Equestrian Group, GEG, som Andreas Helgstrand och Ludger Beerbaum står bakom. Det område som omfattas av de nya planerna ingick dock inte i det köpet, uppger Dressage News.

I ansökan om bygglov hävdar investerarna att det finns risk för att tävlingsarrangörerna ska välja nyöppnade World Equestrian Center i Ocala i stället för Wellington om det inte finns tillräckligt med boende, stallar och faciliteter i Wellington. Anläggningen i Ocala, som omfattar 121 hektar, är världens största utomhus- och inomhusanläggning för hästaktiviteter, enligt anläggningens hemsida.

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden