Världen
10 juli 2021 12:57

Storsatsning av Helgstrand och Beerbaum i Wellington

Stor affärFör ett tag sedan bildade Helgstrand Dressage i Danmark och Ludger Beerbaum Stables i Tyskland Global Equestrian Group. Nu är en riktigt stor affär i hamn för dem då Global Equestrian Group har köpt in sig i den stora tävlingsanläggningen i Wellington, Florida.

Storsatsning av Helgstrand och Beerbaum i Wellington
Andreas Helgstrand satsar stort i soliga Wellington. Foto: Jenny Schwieler Staaf

Det handlar om ett samarbete mellan Global Equestrian Group, Waterland Private Equity och Wellington Equestrian Partners.

Syftet är att utveckla den internationella ridsporten. Detta berättar affärsmannen och dressyrryttaren Andreas Helgstrand på sociala medier.

Hans Helgstrand Dressage har sedan tidigare etablerat ett försäljningsstall i närheten av den stora anläggningen i Wellington, Palm Beach International Equestrian Center, och genom Global Equestrian Group äger han nu även tävlingsanläggningen i Wellington, där tävlingar i dressyr och hoppning pågår 40 veckor om året.

Partnerskapet innebär att ännu större satsningar ska göras i det aktuella området. ”Winter Equestrian Festival och PBIEC är fantastiska varumärken inom den internationella ridsporten. Tillsammans kommer vi att stärka den globala marknaden och sprida vår passion för ridsport och livsstilen kring den till nya marknader,” säger Andreas Helgstrand i ett pressmeddelande. Han framhåller också att partnerskapet med flerfaldige olympiske OS-medaljören i hoppning, Tysklands Ludger Beerbaum, stärker profileringen inom hoppning.

Mark Bellissimo, vd i Wellington Equestrian Partners, ser också fram mot samarbetet: ”Det innebär möjligheter att ta sporten till en ny nivå,” säger han i pressmeddelandet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden