Världen
31 januari 2020 19:40

Helgstrands storslagna USA-planer

FramtidsplanerStrax innan nyår stod det klart att Helgstrand Dressage var på väg att köpa lyxanläggningen Windsome Farm i Wellington. Nyligen gick köpet igenom och nu avslöjar Andreas Helgstrand högtflygande expansionsplaner på andra sidan Atlanten. Se klippet från Helgstrand Dressage där han själv berättar om framtiden.

Helgstrands storslagna USA-planer
Att bygga en hall som kan användas till olika events är en del av framtidsplanerna, berättar Helgstrand i klippet. Foto: Screenshot från Helgstrand Dressage

Redan för en månad sedan stod det klart att Helgstrand Dressage var på väg att köpa anrika Windsome Farm i Wellington. I förra veckan gick köpet slutligen igenom och nu berättar Andreas Helgstrand själv i ett filmklipp om de storslagna USA-planerna, samtidigt som han visar upp den magnifika anläggningen.

Tanken är att den 30 år gamla anläggningen ska moderniseras med sikte på att slå upp dörrarna till en toppmodern anläggning när säsongen börjar om på nytt i Wellington den 1 december, berättar Andreas Helgstrand som är mäkta stolt över den magnifika gården som sträcker sig över 32 hektar med konstgjorda sjöar, palmer och böljande, gröna ytor.
– Det ser ut som en stor golfbana, säger Andreas Helgstrand i klippet.

Att det är frågan om en tydlig expansion på andra sidan Atlanten råder det inga tvivel om från Helgstrands sida – och det kommer inte bara att handla om dressyrhästar.
– På sikt vill vi även jobba med hopphästar, säger han.

När gården först blev till salu 2009 låg priset på 62 miljoner dollar, efter fem år halverades det och senaste begärda pris var 25 miljoner dollar. När Andreas Helgstrand skrev på kontraktet låg köpeskillingen slutligen på knappt 17,5 miljoner dollar, det vill säga runt 167 miljoner kronor.

Här är klippet med Andreas Helgstrand.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden