Världen
28 december 2019 12:20

Helgstrand köper lyxanläggning i USA

ExpansionHelgstrand Dressage har skrivit kontrakt på ett nytt försäljningscenter i amerikanska Wellington. Windsome Farm heter den magnifika anläggningen som kan ståta med fyra sjöar och plats för inte mindre än 52 hästar.

Helgstrand köper lyxanläggning i USA
Andreas Helgstrand satsar stort i soliga Wellington. Foto: Jenny Schwieler Staaf

Andreas Helgstrand och Paul Schockemöhle skrev under ett samarbetsavtal kring avel och försäljning kort efter att Helgstrand blev grensponsor för VM-dressyren i Tryon 2018. Nu växer det dansk-tyska imperiet ytterligare med ett nytt amerikanskt försäljningscenter av storslagna mått. Detta enligt Dressage News.

Affären väntas gå igenom under början av 2020 och då blir Helgstrand Dressage ägare till ett landmärke i ”världens hästhuvudstad” Wellington, Florida. Windsome Farm är en anläggning utöver det vanliga och här har ett flertal OS-ryttare huserat genom åren.

Inte mindre än 52 stallplatser finns på den 32 hektar stora gården som även kan ståta med fyra konstgjorda sjöar. Här finns en Grand Prix-bana med naturliga hinder på gräs, tre ridbanor, 16 skötspiltor, sex spolspiltor, sadelkammare, en ridväg som leder runt hela anläggningen och flera lyxinredda boenden.

Topplarge_wellington13
Windsome Farms i Wellington. Foto: Luxhunters Productions
Allelarge_wellington91
Pampig allé som sig bör. Foto: Luxhunters Productions

Bästa läget

Windsome Farm ligger drygt två mil väster om Palm Beach, precis där allt händer. Varje vinter kommer närmare 25 000 människor till Wellington för att träna och tävla i polo, hoppning och dressyr – och här pågår bland annat Global Dressage Festival och Winter Equestrian Festival, WEF, under vintersäsongen.

Gården byggdes 1995 och ägs av en affärsman från Houston, som dock har försökt sälja sedan ett decennium. Anläggningen var ursprungligen till salu för 62 miljoner dollar, cirka 582 miljoner kronor, 2009, men priset halverades 2014. Gårdens senaste begärda pris ligger på 25 miljoner dollar, cirka 326 miljoner kronor.

Boxarlarge_wellington31
Stallar i absolut toppklass. Foto: Luxhunters Productions

Helgstrand Dressage har redan 16 hästar på plats i Wellington, dock på en annan gård som man har leasat under de senaste två vintersäsongerna.

Främsta aktieägaren i Helgstrand Dressage är Waterland Private Equity, som Helgstrand ingick ett avtal med i början av 2018. Helgstrand Dressage grundades 2008 och omsätter årligen mer än 520 miljoner kronor.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden