Världen
2 november 2019 17:13

Auktionsdramat får ytterligare konsekvenser

Auktion Auktionsstrulet vid Hannoveranerförbundets auktion i tyska Verden i helgen har lett till konsekvenser för den aktuelle auktionsförrättaren.

Auktionsdramat får ytterligare konsekvenser
Enligt Paul Schockemöhle och Andreas Helgstrand ignorerades deras bud vid auktionen. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Via ett pressmeddelande berättar Hannoveranerförbundet att den iblandade auktionsförättaren kommer att ”avbryta sin auktionsaktivitet med omedelbar verkan”.

Det var vid Hannoveranerförbundets auktion i Verden i helgen som något inte fungerade som det var tänkt. Efter auktionen gick profilerna Paul Schockemöhle och Andreas Helgstrand ut med ett gemensamt uttalande, där de menar att deras bud på en hingst ignorerades av auktionsförrättaren. Detta ska ha gällt både det första budet på 1,8 miljoner euro och deras motbud som övergick det bud som senare klubbades igenom av auktionsförrättaren Bernd Hickert.

Den aktuella hingsten, katalognummer nummer 54, Confess Color (e Cadeau Noir-Licosto-Damsey), bedöms av många att vara en riktig stjärna.

Kort efter profilernas uttalande bad förbundet Paul Schockemöhle och Andreas Helgstrand om ursäkt och nu är alltså ytterligare åtgärder tagna då Bernd Hickert tills vidare inte får fortsätta som auktionsförättare för förbundet. Däremot påverkas inte hans andra uppdrag, han arbetar bland annat med evenemang för Hannoveranerförbundet.

Beslutet gäller omedelbart och tills vidare.

I pressmeddelandet säger Bernd Hickert också att han är ledsen för det inträffade och att han ångrar sig.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Vi ökar!Det firar vi med endast 15:- för första månaden