Avelsnyheter
29 oktober 2019 20:56

Auktionsdramat fortsätter

FöljetongNu har Hannoveranerförbundet gått ut med en officiell ursäkt efter auktionsdebaclet i Verden i helgen.

Auktionsdramat fortsätter
Helgens auktion i Verden har blivit en långdragen historia. Nu ger sig Hannoveranerförbundet in i efterspelet kring försäljningen av dyrgripen Confess Color. Foto: Kiki Beelitz

Ursäkten är riktad till både publiken men framför allt herrarna Paul Schockemöhle och Andreas Helgstrand som duellerade om hingsten Confess Color (Cadeau Noir-Licosto-Damsey) med Gestüt Bonhommes Rebecca Gutmann, när auktionisten Bernd Hickert lät klubban falla för Gutmanns bud 1 890 000 euro, drygt 20 miljoner svenska kronor.

Problemet var bara att Schockemöhles och Helgstrands representant Ulf Möller ville höja budet, vilket uppmärksammades av många – men inte av Hickert och hingsten gick därför till Gutmann.

Schockemhöhle och Helgstrand protesterade i ett pressmeddelande, Bonhomme replikerade på Facebook och nu har Hannoveranförbundet gått ut med en officiell ursäkt för ”förvirringen” som uppstod i den sista fasen av budgivningen.

Ledningen skriver att händelsen utreds internt eftersom det är viktigt för förbundet att få klarhet i de punkter som helt korrekt har mött kritik.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden