Världen
16 april 2021 13:41

Helgstrand investerar i hästövervakning

UtökarAndreas Helgstrands företagande fortsätter att ta sig in på nya områden. Nu investerar Global Equestrian Group i ett företag inom horse tech som har tagit fram ett verktyg för både fölningsövervakning och hästhälsa.

Helgstrand investerar i hästövervakning
Andreas Helgstrand och Anders Björnstrup, ordförande i Ruxburys styrelse. Foto: Global Equestrian Group

Det senaste nyförvärvet i Global Equestrian Group, där Helgstrands och Ludger Beerbaum är huvudägare, handlar om en produkt som ännu inte finns på marknaden.

Det är danske hästägaren och IT-teknikern Jacob Wandt som håller på att utveckla en produkt med såväl föllarm som en allmän hälsoövervakning över hästen, berättar Global Equestrian Group i ett pressmeddelande.

Verktyget fästs på hästens grimma eller huvudlag och läser av hästens hjärtslag. Resultaten skickas till en app i telefonen. Den väntas vara klar för lansering i höst.

─ Den svåraste utmaningen var att kunna avläsa hjärtslagen på ett säkert sätt, eftersom hästens päls skapar ett avstånd mellan avläsaren och blodkärlen. Men vi har löst den utmaningen, säger Tomasz Goldman, som också är delaktig i företaget Ruxbury, i pressmeddelandet.

─ Många hästägare investerar stora pengar i sina hästars välfärd, men väldigt få vet hur hästen faktiskt mår fysiskt, både i vardagen och på tävling, säger Andreas Helgstrand i pressmeddelandet
─ Under framridning på tävling är det många som rider fram så länge att hästen dräneras på energi innan den kommer in på tävlingsbanan, och där kan detta verktyg leverera information om hästens fysiska status, fortsätter han.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden