Hoppning
3 april 2022 20:01
Ridsportplus

Hemmaseger för Strömsholm – och anrik klubb tillbaka

ElitallsvenskanHemmaplan var en hit för Strömsholms Ridsportförening, som bärgade segern i första omgången i östra zonen av elitallsvenskan. Men glädjen var också stor hos Stockholms Fältrittklubb, som var tillbaka i eliten efter många års frånvaro.

Hemmaseger för Strömsholm – och anrik klubb tillbaka
Junioren Alicia Svensson satte nollan i både grund och omhoppning tillsammans med Eunomia, för Strömsholms räkning. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Två lag tog sig till omhoppning av de åtta lagen som möttes i första omgången i östra zonen, och det var med minsta möjliga marginal Strömsholms Ridsportförening red hem segerbuketterna före Föreningen Runsten Equestrian.

Båda lagen hade tre felfria i omhoppningen, och Strömsholm vann med mindre än en sekunds snabbare tid.

I laget ingick Alicia Svensson, Eunomia, Joel Andersson, Creme Caramel, Niklas Jonsson, High Scamp och Py Jägerden, Tornado.

Strömsholms Lag 1 220403 Rt
Alicia Svensson, lagledaren Anders Högberg, Niklas Jonsson, Joel Andersson och Py Jägerden i Strömsholms segerlag. Foto: Roland Thunholm

Tillbaka i hetluften

Anrika Stockholms Fältrittklubb, en av Sveriges äldsta ridklubbar, kom tillbaka i hoppningens hetluft i samband med söndagens tävling.
− Det känns jättebra, och det är väldigt roligt att vi satsar på detta, säger lagledaren Catarina Wall.

Det är ett antal år sedan klubben senast hade ett lag på denna nivå.
− Nu är vi på gång, och ryttarna tränar för Sylve Söderstrand, som förhoppningsvis ska komma och coacha oss under nästa omgång.

Catarina Wall säger att det finns åtta ryttare som är redo att starta i laget.
− Vi har också fått Filip Ågren som ny ryttare i klubben, och han är tänkt att vara lite lagankare, även om han inte var med vid första omgången.

Stolpe ut i omgång ett

I första omgången blev det lite stolpe ut, eftersom en ryttare blev avstängd på grund av felaktiga bakbensskydd, så bara tre ryttare kom till start.

− Det blev en otursdag, men nu satsar vi på nästa omgång på Sundbyholm, och vi hoppas i alla fall komma till semifinalen, säger Catarina Wall.

Resultat

Stockholms Fältrittklubb 1 220403 Rt
Lovisa Wall, Camilla Ahlén, Vendela Lindestam och Rebecca Everz i Stockholms Fältrittklubbs lag, med lagledaren Catarina Wall i mitten. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden