Nyheter
9 december 2017 14:31

Henrik och Chacanno treor i Genève

GP-kvalVilken revansch efter gårdagens fall. I dagens GP-kval i Genève levererade Henrik von Eckermann tillsammans med Chacanno två suveräna rundor. Ekipaget slutade på en mycket hedersam tredjeplats.

Henrik och Chacanno treor i Genève
Vid dagens 1,55-hoppning kom Henrik von Eckermann och Chacanno på en mycket fin tredjeplats (arkivbild). Foto: Stefan Grasso/GCT

Hela den svenska trion på plats i Genève, Schweiz, var anmälda till dagens Grand Prix-kval. Klassen reds precis som i går över 1,55-hinder med en grundomgång och en avgörande omhoppning på tid.

Douglas Lindelöw var första svenska ryttare i klassen. Efter att han med Volstrups Cody rivit flera hinder i inledningen valde han att utgå. Peder Fredricson drog tillbaka sin och H&M Carat Desires start, så Henrik von Eckermann och Chacanno (OLD hingst f-07 e Chacco-Blue-Kannan) blev det ekipage som de svenska förhoppningarna fick vila på i denna klass.

Henrik är redan kvalificerad till söndagens Rolex Grand Prix och hade därmed ingen press på sig att tänka på någon kvalificering. Efter gårdagens snopna avramling på Mary Lou vid sista hindret i omhoppningen kändes det nog finfint att vara en av endast åtta felfria i den 50 ekipage stora klassen.

I omhoppningen levererade Henrik och Chacanno en suverän runda och tog ledningen med 2,62 sekunder före ledartiden. Dock lyckades två belgiska ryttare pressa tiden efteråt, men Henrik och Chacanno slutade på en mycket fin tredje plats i klassen vilket gav ett tillskott på drygt 140 000 kronor i kassan.

Segrade gjorde Niels BruynseelsGancia de Muze före landsmannen Jérôme GueryGarfield de Tiji des Templiers.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden