Hoppning
8 december 2017 22:19

Peder Fredricson bästa svensk i Genève

FelfrittHelgens hopptävlingar i Genève räknas som en av världens främsta. På lördag rids top 10-finalen och på söndag är det dags för Rolex Grand Prix. I fredagens 1,55-hoppning blev Peder Fredricson och H&M Carat Desire bästa svenska ekipage efter dubbla felfria rundor.

Peder Fredricson bästa svensk i Genève
Peder Fredricson och H&M Carat Desire red dubbla felfria rundor i 1,55-klassen i Genève (arkivbild). Foto: Mikael Persson

50 ekipage startade i klassen som reds med en grundomgång och en avgörande omhoppning på tid. Först ut av svenskarna var Douglas Lindelöw och Zacramento, som tyvärr drog på sig fyra fel och hamnade utanför den exklusiva felfria skaran.

Inga som helst problem blev det dock i grundomgången för varken Henrik von EckermannMary Lou (WESTF sto f-06 e Montendro-Portland L, uppf Hubert Niehnhaus) och Peder FredricsonH&M Carat Carat Desire (HOLST val f-08 e Carinjo-Latus II, uppf Rolhfs Helmut). Felfria ritter betydde både omhoppning och en plats i söndagens Grand Prix.

Totalt rider 22 ryttare felfritt, men tre av dem väljer att inte starta i omhoppningen. Startfältet består därmed av 19 ekipage.

I omhoppningen fortsatte Henrik och Mary Lou sitt fina samspel och det hela såg ut att bli ytterligare en kanonrunda. Men på omhoppningens sista hinder blir det plötsligt ett tvärstopp för May Lou. Henrik är helt oförberedd på stoppet och faller av, men landar dock elegant på fötterna. Både häst och ryttare ser inte ut att ha några men efter stoppet men går lite slokörade ut från banan.

Henrik von Eckermann, Mary Lou
Tvärstopp för Mary Lou och Henrik von Eckermann. Skärmdump: www.chi-geneve.ch/

Peder ser ut att satsa rejält i omhoppningen. Han går ut som näst sista ryttare och lyckas ta sig runt felfritt – trots att Carat Desire slår e ganska rejält på fjärde hindret och snubblar till i landingen efter det femte hindret. Tiden räcker till en elfte plats vilket gav Peder crika 16 000 kronor.

Vinnare i klassen och en dryg halv miljon kronor rikare blev Kent Farrington, USA, på Voyeur, som med två felfria rundor och tiden 36,42 tog hem segern men relativt god marginal. Daniel Bluman, Israel, på Sancha LS kom på andra plats före trean Harrie Smolders, Nederländerna, på Zinius. Henrik von Eckermann slutade på 19:e plats.

Två SWB-hästar fanns med bland de främsta hästarna. Bianca (SWB sto f-06 e Balou du Rouet-Cardento, uppf Skattegård AB) kom på femte plats med Steve Guerdat, Schweiz, och Miebello (SWB val f-04 e Quite Easy-Cardento, uppf Johan Lundh AB) kom på åttonde plats riden av Mark Mcauley, Irland.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden