Hoppning
22 juli 2023 16:03

Henrik von Eckermann fortsätter att vinna

InternationelltSvenska världsettan Henrik von Eckermann hoppade hem en femstjärnig 1,55-klass på GCT-meetinget i tyska Riesenbeck på lördagen.

Henrik von Eckermann fortsätter att vinna
Henrik von Eckermann och Glamour Girl. Foto: Roland Thunholm

Det var tillsammans med speedstoet Glamour Girl (KWPN sto f 2011 e VDL Zirocco Blue–Caletto I, uppf Stuteri Gaesbeek, äg Portfolio Horses) som Henrik von Eckermann vann 1,55-klassen.

Så sent som för en dryg månad vann ekipaget en femstjärnig 1,50-klass i Frankrike.
– Mitt jobb som ryttare är ju att kunna rida fort utan att hästen känner att det går fort. Man kan inte jaga och hålla på att gasa och bromsa för hästen trivs ju inte med det. Det är viktigt med en jämn rytm för att behålla språnget. Hon har ju en kvalitet som gör att det är lätt att rida fort utan att det märks, det är alltid samma bra känsla, säger världsettan sedan ett år tillbaka till Svenska Ridsportförbundet.

– Jag känner ingen skillnad nu mot för ett eller två år sedan. Jag är lika motiverad varje gång att slå de andra.

Klassen var en tidshoppning med knappt 50 startande ekipage och det svenska ekipaget var ett av 13 felfria. Glamour Girl var sin vana trogen riktigt snabb och hade över en sekund tillgodo på tvåan.

Segern var värd ungefär 150 000 kronor i prispengar.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden