Hoppning
7 augusti 2021 16:01
Ridsportplus

Henrik von Eckermann: ”Jag känner mig som en gummifigur”

OS i TokyoKing Edward och Henrik von Eckermann var det enda ekipaget som gick felfritt hela OS. Det gör ekipaget historiskt – det är bara tredje gången i OS historia som en häst varit helt felfri. ”Det känns otroligt men fortfarande lite overkligt. Det har varit en lång dag, jag känner mig som en gummifigur”, säger ryttaren.

Henrik von Eckermann: ”Jag känner mig som en gummifigur”
Henrik von Eckermann tog OS-guld, och fick bevisa även för andra att King Edward är en av världens bästa hästar. Foto: Kim C Lundin

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Hallå där, Henrik von Eckermann, hur känns det att ha tagit OS-guld?
– Det känns otroligt men fortfarande lite overkligt. Det har varit en lång dag, jag känner mig som en gummifigur. Men jag känner en otrolig stolthet över hur det gick.

Hur var King Edward?
– Han visar för alla att han är en av världens bästa hästar, jag visste det redan men det var extra kul att jag får bevisa det. Jag hörde någon säga att det bara är tre hästar i historien som gått genom ett helt OS utan att riva. Även fast man har gjort allt perfekt, förberett hästen och hästen är i toppform, är det nästan omöjligt att bara nolla.

Får du behålla hästen eller ska din fästmö rida honom igen?
– Det tänker vi inte på idag, idag är vi bara glada.

Vad såg du som största svårigheten?
– Det var egentligen bara att hålla ihop det inget jag tyckte var svårare, men varje hinder måste ridas. Omhoppningen är lite svårare fortfarande och jag fastnade lite upp till muren, men det var fortfarande inom ramarna. I slutet visste vi att om Peder får till det så är han tillräckligt snabb.

Vad gjorde ni när ni förstod att ni tagit hem guldet?
– Vi skrek, det var helt sanslöst. Det är svårt att säga hur det kändes, man känner sig lite tom, jag är så jäkla glad men samtidigt så slut på något sätt. Det känns nästan svårt att prata, medan det också känns otroligt.

Hur ska ni fira?
– Ingen aning. Men vi ska vara här i morgon och smälta och bara njuta, det tar tid innan något sådant här händer igen. Det är en otrolig känsla.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden