Hoppning
8 juni 2021 12:19

OS-hoppet lever för von Eckermann

OS 2021Efter att Henrik von Eckermanns trogna mästerskapspartner Mary Lou nu pensionerats från sporten, får toppryttaren hoppas på en OS-plats med en av sina andra hästar. I en radiointervju berättar han om valacken han tror kan platsa i Tokyo.

OS-hoppet lever för von Eckermann
Henrik von Eckermann satsar nu på King Edward till OS. Foto: LGCT/Stefano Grasso

Under måndagen konstaterade Henrik von Eckermann i sociala medier att det är färdigtävlat för Toveks Mary Lou – en skada sätter stopp för den framgångsrika karriären och nu väntar avelsboxen. Han har dock inte lagt ner planerna på OS i Tokyo i sommar, utan satsar nu istället på 11-årige King Edward. Valacken var bland annat tvåa i Grand Prix över 1,60-hinder i St Tropez nyligen.

I en intervju med Radiosporten säger von Eckermann att han inte vill jämföra King Edward med Mary Lou, utan pratar hellre om vad som är viktigt hos en mästerskapshäst.

– Det är två olika individer, två helt olika hästar – i slutänden är det dagsformen som avgör. King Edward har inte den rutin som Mary Lou har, men han är också en otroligt kapabel häst som gjort fantastiska resultat och är väldigt, väldigt jämn. Och det är viktigt när man åker till ett mästerskap, att man har en häst som är jämn, säger von Eckermann till Radiosporten.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden