Hoppning
28 juni 2019 22:03

Henrik von Eckermann nära seger i Monaco

InternationelltHenrik von Eckermann höll sig framme i fredagskvällens 1,45/1,50-hoppning på det femstjärniga GCT-meetinget i Monaco.

Henrik von Eckermann nära seger i Monaco
Henrik von Eckermann. Arkivbild: Stefano Grasso/LGCT

Det var 36 ryttare i klassen och åtta av dem tog sig vidare till omhoppningen. Schweiz Martin Fuchs med The Sinner var snabbast av de fem felfria i omhoppningen och vann klassen med ungefär en halv sekund tillgodo på andraplacerade Henrik von Eckermann/Best Boy 2.

– Det är vår första seger tillsammans så jag är väldigt glad. Henrik var snabb, men jag var lite snabbare från hinder ett till två och plockade jag bort ett språng till den sista oxers, säger martin Fuchs i ett pressmeddelande från arrangören.

GCT-meetinget fortsätter med andra rundan i Global Champions League samt Grand Prix-hoppningen i morgon lördag. Evelina Tovek var med och tog sitt lag Scandinavian Vikings till ledning efter första omgången.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden