Hoppning
12 maj 2019 16:21

Henrik von Eckermann efter storsegern: ”Kan inte vara gladare”

InternationelltHenrik von Eckermann och Toveks Mary Lou har tagit ännu en prestigeseger. Ekipaget vann Rolex Grand Prix i brittiska Windsor på söndagen.

Henrik von Eckermann efter storsegern: ”Kan inte vara gladare”
Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou på väg mot seger. Pressbild

Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou (WESTF sto f 2006 e Montendro I-Portland L, uppf Hubert Nienhaus, äg GT Elite Scandinavia AB) har återigen visat vilket världsekipage de är.

Jag kan inte vara gladare över hästen än vad jag är just nu. Henrik von Eckermann om Toveks Mary Lou.

På söndagens eftermiddag vann ekipaget femstjärniga Rolex Grand Prix i brittiska Windsor.

Världstvåan Peder Fredricson lotsade Europamästaren H&M All In felfritt runt den utmanande banan och satte en säker nolla i grundomgången.

Strax efteråt kom Henrik von Eckermann med Toveks Mary Lou och gjorde det samma.

Båda svenskarna fick 1,60-banan att se enkel ut och hästarna visade på fin hoppning i prestigeklassen som hade 34 startande och ingår i serien Rolex Grand Prix med stora pengar i prispotten.

Tolv till omhoppning

Totalt gick tolv ekipage vidare till omhoppning, bland annat Tysklands Daniel Deusser/Cornet 39, Kanadas Eric Lamaze/Chacco Kid och Belgien Niels Bruynseels/Ganzia de Muze.

Det var full fart redan från början i omhoppningen. Frankrikes Simon Delestre fick sin Hermes Ryan att sträcka ut ordentligt och skruva sig över de stora hindren som togs i hög fart. Ekipaget var felfritt och kapade den tidigare ledartiden med över 2,5 sekunder när sju ekipage återstod. Denna ritt satte stor press på ekipagen som kom efteråt.

Cornet 39 fick med sig två hinder ner.

All In galopperade på i ett jämnt, högt tempo och Peder Fredricson hittade en riktigt kort väg mot ett hinder i början. I kombinationen fick valacken dock ett bakbensfel på utsprånget och slutade på 4 fel, men med en bra tid.

Henrik von Eckermann och Mary Lou fick allt att stämma i en högt tempo. Stoet var i ett hinder men bommen låg kvar. När det svenska ekipaget galopperade över mållinjen fick klassen en ny ledare då Delestres tid kapades med över en sekund.

– Jag hade tur på andra hindret där hon var i, men det var min tur att ha tur i dag, sa Henrik von Eckermann i en tv-intervju på plats direkt efter segern.
– Dagens första runda var inte så tuff men i omhoppningen trillade mer bommar.

Henrik von Eckermann avstod omhoppningen i fredagens klass där han var nolla med Mary Lou.
– Det gjorde jag för att spara henne till dagens klass. Jag kan inte vara gladare över hästen än vad jag är just nu, fortsatte han.

Farrington rev sista

USA:s Kent Farrington gjorde vad han kunde får att slå von Eckermman och hade en riktigt bra tid på gång men sista hindret revs.

Peder Fredricson slutade sjua.

Henrik von Eckermann och Mary Lou har vunnit ytterligare en femtjärnig Grand Prix i år, det var i mars i holländska ’s-Hertogenbosch. Ekipaget har även vunnit ett världscupkval under 2019.

Segern i Windsor gav en prischeck på ungefär 1,3 miljoner kronor.

Missa inte det här reportaget om Henrik von Eckermann.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden