Dressyr
6 april 14:00
Ridsportplus

Hester hittade Dujardins dressyrtalang i galoppstall

På Charlotte Dujardins lista över kommande hästar efter att Valegro pensionerats, finns bland andra fuxstoet Brioso II. Det är ett 7-årigt sto som upptäcktes av en slump i ett galoppstall.

Hester hittade Dujardins dressyrtalang i galoppstall
Carl Hester hittade Charlotte Dujardins påläggskalv i ett galoppstall och ville först inte avslöja vem som faktiskt hade köpt hästen. Här syns duon på pallen i Rio.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du tre möjligheter:

Är du redan prenumerant, men har inga inloggningsuppgifter?

Skaffa inloggningsuppgifter

Prenumerera på Ridsport

Charlottes mentor och tränare Carl Hester hör inte till dem som jagar nya hästar på dyra unghästauktioner. I hans självbiografi ”Making it happen” framkommer att han har ett speciellt öga för talanger och att han inte utesluter att de kan hittas i de mest oväntade situationer.

Hästskötare tipsade
När det gäller Brioso II var det en tidigare hästskötare hos Carl som tipsade om att det fanns en häst i ett närliggande galoppstall ”som inte rörde sig som ett fullblod”.
– Jag skickade dit Amy Woodhead (Stall Hesters nya unga ryttare, red:s anm) för att kolla hästen närmare, berättar Carl Hester för The Horse Magazine.

En riktig drömhäst
Det visade sig vara ett sto e Benetton Dream-Dimaggio, en riktig dröm.
– Hon var till salu för 4 000 pund (cirka 45 000 svenska kronor) och när hästen skulle hämtas tänkte jag skicka dit min enkla, lilla lastbil för att inte avslöja att det var Team Hester som var köpare, vilket kunde ändrat priset.

Men just den dagen ville den bilen inte starta, utan stoet fick hämtas i Charlottes hästlastbil med en stor bild av henne utanpå.
– Så jag fick erkänna att det var jag som köpt hästen, säger Carl.
– Men affären gjordes upp i alla fall och jag tyckte att jag gjort ett riktigt klipp. Då sade ägaren: Du tycker att du gjort en bra affär, men det har jag också, för jag fick henne gratis för hon var en riktig bitch att rida in.
– Vi tjänade med andra ord båda på affären.
– Jag älskar sådana här historier, för det visar att det går att hitta talanger där man minst anar det och att man inte behöver ha den största plånboken för att hitta en bra häst.

Otrolig talang för piaff
Brioso II har börjat tävla så smått med segrar och placeringar på nationell nivå. Hon blir sju år i år och visar enligt Charlotte en otrolig talang för piaff.
Framtiden får utvisa hur långt ekipaget kommer att nå, men det har i alla fall börjat som en riktig saga.

Denna artikel är hämtad från tidningen Ridsports pappersutgåva där den publicerades första gången den 30 mars 2017.

Fakta

Fakta: Brioso II

Sto, född 2010, e Benetton Dream u Da Capo Aria e Dimaggio u Worena e Warkant-Akzent I-Der Löwe xx. Uppfödaren Nicole Nelson, Tramontana stud, köpte Worena i Tyskland.

Hingstar Online

Just nu 131 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar