Avel
24 oktober 2018 12:14
Ridsportplus

Hingst ”i en klass för sig” segrare och dyrast hos Trakehnerförbundet

Premiering"En hingst som med tre gångarter över det genomsnittliga stod gångartsmässigt i en klass för sig". Så beskrivs segerhingsten vid trakehnerförbundets 56 hingstpremiering där 13 stycken 2-årshingstar godkändes och fyra av dem blev premiehingstar.

Hingst ”i en klass för sig” segrare och dyrast hos Trakehnerförbundet
Segerhingsten Kattenau e Honoré du Soir-Perchlest. Foto: Kiki Beelitz

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Den 18-21 oktober genomfördes trakehnerförbundets 56 hingstpremiering i Neumünster. Efter bedömning på trekantsbana, vid löshoppning och i frihet godkändes 13 av 38 visade 2-års hingstar och fyra av dem blev premiehingstar.

Det blev Kattenau e Honoré du Soir-Perchlest som utsågs till segerhingst under trakehnerförbundets 56 hingstpremiering. Avelsledaren Lars German beskrev honom följande:
– En hingst som med tre gångarter över det genomsnittliga stod gångartsmässigt i en klass för sig och han kommer att utvecklas ytterligare rent kroppsligt.
Han såldes till Österrike för 270 000 euro och kommer att få sin grundutbildning på station Galmbacher.

Reservsegrare blev publikfavoriten Instagram e Schwarzgold-Vivus uppfödd av Jörg Bustorff från Gross Buchwaldt i Schleswig-Holstein. Han charmade publiken varje gång han visade sig och var en av de hingstar som hade störst andel förädlingsblod. Instagram såldes på auktionen för 160 000 euro till de nya ägarna från Taiwan men kommer att stanna och utbildas i Tyskland.

Trakehner Koerung In Neumuenster
Instagram e Schwarzgold-Vivus uppfödd av Jörg Bustorff. Foto: Kiki Beelitz

Fuxen Giuliani e Berlusconi-Kanudos xx uppfödare Horst u. Isabel Ebert, Neckarsteinbach blev också premiehingst. Han ägdes av Hella Kuntz, Bad Wörishofen som ju är aktuell i Sverige eftersom hon numera ingår i vår hingstpremieringsnämnd. Giuliani såldes för 50 000 euro.

Trakehner Koerung In Neumuenster
Fuxen Giuliani e Berlusconi-Kanudos xx, uppfödare Horst u. Isabel Ebert, Neckarsteinbach blev premiehingst. Foto: Kiki Beelitz

Fjärde och sista premiehingst blev Integer e Millennium-Songline uppfödd av Dagobert Vester, Hennef och såldes för 38 000 euro.

Trakehner Koerung In Neumuenster
Integer e Millennium-Songline uppfödd av Dagobert Vester, Hennef. Foto: Kiki Beelitz

Ristretto e Zonyx ox-Summertime född hos och ägd av Monica Lindstedt på Stjärnbro gård utanför Nyköping var en av de 13 som godkändes. Han såldes på auktionen för 35 000 euro till Danmark.

Tio godkända hingstar såldes på auktionen och snittpriset för dem blev 71 900 euro. Dyrast var segraren Kattenau som alltså såldes för 270 000 euro.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-