Avelsnyheter
17 juli 2019 09:30

Hingstpriset i dressyr till Bon Bravour

Prisad hingstFolksams stora hingstpris i dressyr delades ut i Falsterbo för elfte gången, i år till en hingst som hade en kort men intensiv avelskarriär - Bon Bravour. Se filmklipp på årets vinnare här.

Hingstpriset i dressyr till Bon Bravour
Michael Sogaard och Bon Bravour-dottern F.A High Five i 5-årsfinalen i Falsterbo, där de slutade som trea. Foto: Pernilla Hägg

Folksams Stora Hingstpris går till den hingst som har mest framgångsrika avkommor i Folksam Open, och delas ut både i dressyr och hoppning – läs mer om vinnaren av hoppriset här. Priset består av ett signerat exemplar av Falsterbo-boken Golden Years och en vacker keramikhäst.

Bon Bravour (KWPN, -06, e Painted Black-Chronos, uppf Willy van Beek, äg IPS Horse Group & Anky van Grunsven) har fått fina omdömen för sin ridbarhet och sitt temperament, och var som 4-åring segerhingst på hingstshowerna i Hengelo och Roosendahl. Som 5-åring vann Bon Bravour KWPN:s hingstfinal i Hertogenbosch.

Hingsten reds till fina framgångar av belgiske Tom Franckx – ekipaget var bland annat femma på unghäst-VM 2011. Bon Bravour flyttade sedan till Anky van Grunsvens stall i slutet av 2013, men därefter har det varit tyst om hingsten som inte längre betäcker. Enligt Eurodressage har hingsten varit skadad i omgångar.

Ett klipp publicerades på Bon Bravour på hösten 2015, men han har inte tävlat eller verkat i aveln på flera år.

Tidigare dressyrsegrare i Stora Hingstpriset:

2018: Johnson
2017: Zuidenwind 1187
2016: Furstenball
2015: Skovens Rafael
2014: Skovens Rafael
2013: Don Primero
2012: Bocelli 1044
2011: Blue Hors Don Romantic
2010: Sir Donnerhall
2009: Heslegård’s Rubin

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden