Avelsnyheter
16 juli 2019 06:30

Diarado vann stora hingstpriset

Prisad hingstNär Folksams stora hingstpris i hoppning delades ut vid Falsterbo Horse Show gick titeln titeln till en välmeriterad herre - elithingsten Diarado vann priset för andra gången.

Diarado vann stora hingstpriset
Elitpremierade Diarado vann årets stora hingstpris i hoppning. Arkivbild

För elfte gången delades Falsterbo och Folksams Stora Hingstpris ut vid Falsterbo Horse Show. Priset går till den hingst som har mest framgångrika avkommor i Folksam Open och delas ut i både dressyr och hoppning. I hoppning gick i år priset till den hos SWB elitpremierade Diarado (HOLST f-05 e Diamant de Semilly-Corrado I, uppf Klaus Tingholm Kristensen), där FS Flyinge och Partners är agenter för hingsten i Sverige. Diarado vann priset även 2016.

Diarado inledde sin karriär med att bli championhingst vid Holsteins bruksprov, och blev som 5-åring bronsmedaljör vid Bundeschampionatet. Han har lämnat ett stort antal framgångsrika avkommor och har enbart i Tyskland över 40 godkända söner. Hos SWB finns drygt 300 avkommor registrerade och han är far till de godkända sönerna Daquar CC, Diador, Dylan N, Diero Lux N och Mr Vain GJ.

Priset består av 10 000 kronor i försäkringspremier, ett signerat exemplar av Falsterbo-boken Golden Years och en keramikhäst. Jana Wannius och Ann Andersson delade ut priset som togs emot av PS Flyinge och Partners representant Anna Nyström.

Tidigare segrare i Stora Hingstpriset i hoppning:

2018: Cabachon
2017: VDL Cardento
2016: Diarado
2015: Party Dance
2014: Hip Hop
2013–2009: VDL Cardento

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden