Avelsnyheter
25 april 2019 10:24

Favorit i repris när testridning av 5-åringar fortsätter

Breeders TrophyDet blir testridning av de 5-åriga hopphästarna i Breeders även i år. Holländske Jeroen Dubbeldam sitter återigen upp i sadeln på de unga talangerna i Flyinge.

Favorit i repris när testridning av 5-åringar fortsätter
Jeroen Dubbeldam och Mr Vain GJ under testridningen förra året. Arkivbild: Roland Thunholm

Det är SWB som berättar nyheten i ett pressmeddelande. Flerfaldige internationelle mästaren Jeroen Dubbeldam kommer återigen att sitta upp på tolv 5-åriga hopphästar under Breeders.

– Han är en av världens bästa ryttare. Det är en dröm att se honom på våra SWB-hästar, säger SWB:s vd Helén Uddefors i pressmeddelandet.

Nyheten om att låta en testryttare avgöra femårsklassen för hopphästar diskuterades mycket när det infördes förra året. Men när testridningen var över tystnade många kritiker. Att låta världens bästa ryttare vara domare uppskattades mer än en omhoppning av många. Detta enligt SWB.

Även testryttaren själv gillade upplägget.
– Jag hade inga förutfattade meningar om hästarna och jag försökte berätta för publiken vad jag kände, säger Jeroen Dubbeldam.

– Vi är så glada att Jeroen tackade ja i år igen, säger Helén Uddefors.

Breeders Trophy i hoppning avgörs vecka 40 på Flyinge. Förutom unghästklasser i hoppning går även Breeders trophy i fälttävlan och nationella klasser för äldre hästar samma helg.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden