Avelsnyheter
12 mars 2019 14:42

Breeders Trophy delas upp på två veckor

Nytt uppläggNu blir Breeders Trophy uppdelat på två veckor. Dressyrhästarna får en egen vecka, följd av en hopp- och fälttävlansvecka. Dessutom får de unga hästarna samsas med äldre hästar och dressyrveckan blir internationell.

Breeders Trophy delas upp på två veckor
2019 blir året då de unga SWB-hästarna får sällskap av internationella ekipage i Flyinge. Här delar brittiska testryttaren Charlotte Dujardin ut pris till 2018 års fyraårsvinnare: Springbank VH II. Foto: Roland Thunholm

SWB presenterar ett helt nytt upplägg för Breeders Trophy. I år kommer arrangemanget delas upp på två veckor. Först blir det en dressyrvecka under vecka 39. Genom ett nytt samarbete med Saab och tävlingen Saab International Grand Prix blir tävlingen internationell med dressyrklasser för både unga ryttare och seniorer.
– Vi är fantastiskt glada och stolta över vårt nya samarbete med Saab. Nu får svenska dressyruppfödare verkligen ett fint skyltfönster mot den internationella sporten, säger SWB:s VD Helén Uddefors i ett pressmeddelande.

Veckan därpå blir det dags för hoppning och fälttävlan, dessa kompletteras med hoppklasser för äldre hästar.
– Vi arbetar intensivt med att kunna presentera ett attraktivt program inom kort. Nu finns ett helt annat tidsutrymme för fler hoppklasser, säger Helén Uddefors.

Tar arrangemanget ett steg till

Breeders Trophy har funnits sedan 1985, och en av arrangemangets viktigaste uppgifter har varit att stimulera uppfödarna att långsiktigt utbilda och matcha unghästarna mot sporten. Att marknadsföra hästarna internationellt har varit ett annat mål.
– Det tidigare upplägget har absolut uppfyllt målen men nu tar vi ett steg till. Min dröm är att se de bästa svenska ryttarna på de bästa svenska hästarna, säger Helén Uddefors.
– Ambitionen är att kontakter ska knytas mellan uppfödare, ägare och ryttare för en stark svensk avel och sport.

Årets ändringar av kvalreglerna till Breeders Trophy har presenterats tidigare (läs en sammanfattning av dem här).

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden