Sverige
27 oktober 2022 06:20

Hippocampusdagen borrar ner sig i hästköpet

HippocampusdagenStår du med hästköpartankar är årets upplaga av Hippocampusdagen något för dig. Under en heldag blir det fullt fokus på att välja och köpa häst – med en armada av experter på allt från hästens temperament till röntgen och juridik.

Hippocampusdagen borrar ner sig i hästköpet
Marie Rhodin undervisar både veterinär - och hippologstudenter. Foto: Viktor Wrange/SLU

Det har blivit dags för Hippocampusdagen som i år ska vrida och vända på temat: ”Att välja och köpa häst – vad ska man tänka på?” Veterinärbesiktning, objektiv rörelseanalys, röntgen, hästens temperament, juridik och försäkringar är några av punkterna under heldagen den 18 november med start klockan 09.00.

Medverkande är bland andra Gittan Gröndahl, t f statsveterinär på SVA, Marie Rhodin vid SLU, Svenska Ridsportförbundets jurist C-G Leissner och Jonas Johnsson, verksamhetschef för Flyinge och Strömsholm. Dagen streamas gratis och kan även ses i efterhand.

Hela programmet

Hippocampus hemsida

Se live via SLU Play

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden