Sverige
2 augusti 2022 05:20

Hjältehästen Simons ägare får 400 000 kronor

OutriderOutriderhästen Simon fick avlivas efter en olycka på travbanan. Nu berättar ägaren Camilla Olsson för Trav365 hur tiden efter hästens död varit.

Hjältehästen Simons ägare får 400 000 kronor
Camilla Olsson och hennes ögonsten Simon fick mycket uppmärksamhet för sin insats. Foto: Jessica Hallet

Outriderhästen Simon blev ofantligt populär på kort tid då han och hans ryttare Camilla Olsson fångat in skenande hästar vid travtävlingar. Men efter en olycka på Axevalla travbana då Simon hoppade över en pinne och landade illa fick han avlivas.

Nu berättar Camilla Olsson om sorgen, saknaden och det massiva stödet.
– Jag har aldrig gråtit så mycket, men är otroligt tacksam för all stöttning, säger hon till Trav365.

Precis efter olyckan skrev Camilla Olsson på sociala medier.
– Alla kommentarer var så fina att jag bara grät, jag orkade inte mer just då. Jag har knappt sovit sedan det hände och jag saknar honom hela tiden.

Hon är tacksam över alla människor som engagerat sig.
– Jag har fått så många kommentarer och det är nästan omöjligt att svara på samtliga och gå igenom alla. Det har varit ett ofantligt stöd och jag känner mig så tacksam. Det är så fantastiskt att så många vill att jag ska komma tillbaka.

Travtränaren Svante Båth startade en insamling som gav närmare 400 000 kronor till Camilla Olsson. Pengar som hon nu tänker använda för att köpa ny häst.
– Först ville jag bara sluta men sedan tänkte jag att jag måste gå vidare för Simons skull, till hans ära har jag bestämt mig att hitta en liknande häst, säger hon till Trav365.

Skärmavbild 2022-08-01 Kl. 17.24.55

Svante Båth skriver på sin hemsida: ”Det är så klart mångfalden som gör det. Alla ni som bidragit med stora som små belopp, ni är lika viktiga och har lika stor delaktighet i att vi kan överlämna den här gåvan. Totalt är ni 1.469 enskilda som swishat till den här insamlingen!”

 

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden