Avelsnyheter
8 augusti 2018 16:17

Hög kvalité på litet startfält

Riksutställning knabstrupDet var ett litet startfält på årets riksutställning för knabstrup på Klockaregården i Falköping nyligen. Stofölet Sanvic Kilchoman fick den åtråvärda BIS-titeln.

Hög kvalité på litet startfält
Sanvic Kilchoman blev BIS på riksutställningen för knabstrup. Foto: Privat

Ena Sparre och Poul Gerhar från dansa moderföreningen KNN dömde startfältet och tyckte att det var hög kvalité på hästarna. Detta visade sig också i bedömningarna som innehöll många nior.

Hingstfölet Jack (e Särkens Spirit u Joy e Sokrates av Mesballe, uppf/äg Elisabeth Johansson Sipma Skånum) vann fölfinalen. Jack åkte dock hem innan sista finalen varför tvåan Sanvic Kilchoman (e Tharos-Zardin Firfod, uppf/äg Sanvic Knabstrupper) fick gå med i stora finalen. Denna vann hon och blev Best In Show, BIS.

Treårsstoet Midåkra Eiliniel (e Friendship-Ecuador Skrodstrup, äg/uppf Ingela Björklund) fick fina lovord av domarna och utmärkelse/diplom av Svenska knabstrupperföreningen.

Det visades också en 2-årshingst, Drabant (Sartors Diamant de Couleur-Lemon, äg/uppf Lisa Rossi Källstorp), i exteriör och löshoppning. Han fick avelsgodkännande för 2019 och 2020. Domarna tyckte det var en trevlig hingst och de såg utvecklingspotential i bland annat löshoppningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Årets riksutställningar – följ vår rapportering här (26)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden