Sverige
24 oktober 2020 07:38

Mål för ny anläggning i Malmö: ”Europas ledande hästcenter”

När Malmö stad planerar för ett nytt hästcenter är planerna högtflygande. "Jägersro Hästcenter ska bli Europas ledande hästcenter", enligt politikerna. Anläggningen ska även ha plats för ridsporttävlingar.

Mål för ny anläggning i Malmö: ”Europas ledande hästcenter”
Jägersro travbana ska bli bostäder – då vill Malmös politiker se den här anläggningen i stället. Illustration: Krook & Tjäder

Jägersro travbana ska i framtiden blir ett nytt stadsområde. Nu planeras det för en ny mötesplats för hästsporten i Elisedal med namnet Jägersro Hästcenter.
”Jägersro Hästcenter ska bli Europas ledande hästcenter för såväl världseliten som amatörer med möjlighet att ta emot 20 000 besökare vid stora tävlingar. Här ska det byggas en mångfunktionell häst- och besöksanläggning, tävlings- och träningsbana, polisrytteri och hästakademi, stall, hagar och läktare”, skriver Malmö stad i ett pressmeddelande.

Besöksanläggningen med restauranger, butiker och kontor ska tillsammans med en idrotts- och sportanläggning locka besökare både på dagar och kvällar.
I anslutning till den kommande anläggningen färdigställs just nu Malmö civila ryttarförenings nya ridhus, som ska invigas inom kort.

”Nya förutsättningar för ridsporttävlingar”

Hur långtgående är då planerna? Stadsbyggnadsnämnden har skickat ut handlingar till de som berörs av detaljplanen, ”vilket innebär att planerna är ett steg närmare förverkligande”, enligt pressmeddelandet.
– Nu tar vi nästa steg mot att möjliggöra för en ny, modern mötesplats och en fortsatt utveckling av hästverksamheten i området. Det ger helt nya förutsättningar för framtida arrangemang och ridsporttävlingar samtidigt som vi skapar ett helt nytt stadsområde i Jägersro, säger Sofia Hedén (S), stadsbyggnadsnämndens ordförande, i pressmeddelandet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden