Dressyr
31 december 2019 07:00

Holländsk seger i Mechelen – fyra poäng till Sverige

VärldscupvinnareEM-medaljören och Saab Top 10-finalisten Emmelie Scholtens vann en överlägsen världscupseger i helgens fria program i Mechelen. Svenska Michelle Hagman Hassink plockade hem fyra världscuppoäng, trots stövelmissen.

Holländsk seger i Mechelen – fyra poäng till Sverige
Michelle Hagman Hassink och Chagall H. Foto: Roland Thunholm

Holländska Emmelie Scholtens vann lagsilver vid EM i Rotterdam och red på personbästa i Saab Top 10-finalen under Sweden International Horse Show. I helgens världscup i Mechelen visade hon storform och vann med 85,075 i fria programmet på hingsten Desperado N.O.P. Tvåan Maria Caetano med hästen Coroado landade hela fem procent efter på 80,940 och trea blev spanjoren Juan Matute Guimon med Quantico på 80,510.

Svenska Michelle Hagman Hassink gjorde en fin ritt med Chagall H och placerade sig som nummer 13 i resultatlistan med 72,135, vilket gav fyra världscuppoäng.

Michelle Hagman Hassink har haft lite trubbel med sina nya ridstövlar i helgen. I lördagens Grand Prix blev det en del missförstånd och ovanpå det red hon med splitternya stövlar som gjorde det svårt att röra på benen. Det skriver hon själv på Instagram samtidigt som hon uttrycker hur mycket hennes älskade Chagall H betyder för henne.

”Cykla med stövlarna hela natten, så är de inridna tills i morgon”, var ett av råden som Michelle Hagman Hassink fick på Instagram. Huruvida hon gjorde detta förtäljer inte historien, men att döma av Instagramfilmen med stövelpromenaden så har hon gjort sitt bästa.

Bästa svensk är Patrik Kittel som just nu är sjua i världscuptabellen på 43 poäng.
– Jag startar inte förrän i Göteborg och Scandinavium och hoppas att det ska räcka till final i Las Vegas i april, sa han före jul.

Hela resultatlistan.
Aktuella ställningen i världscupen i dressyr.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden