Dressyr
28 oktober 2019 09:03

Svensk seger i internationell Grand Prix Special

InternationelltTvå svenska ryttare har haft några lyckade tävlingsdagar i Exloo, Nederländerna. Michelle Hagman Hassink vann lördagens Grand Prix Special och ponnyryttaren Elliot Nilsson tog två framskjutna placeringar.

Svensk seger i internationell Grand Prix Special
Michelle Hagman Hassink och Chagall HC segrade i Grand Prix Special i Exloo. Foto: Leanjo de Koster Digishots

Totalt 15 ekipage kom till start i den 3* Grand Prix Special i Exloo på lördagen, och det blev Michelle Hagman Hassink som vann på 70,362 procent tillsammans med Chagall H (val f 2007 e Chirlon, u Day Light H, e Donnerlord, uppf Josef Hax, äg Mats Hagman).

– Allt utom serierna kändes jättebra! Jag missade i alla, berättar Michelle Hagman Hassink.

– Det har satt sig lite i huvudet på mig med serierna, så i tvåorna gjorde vi en trea – och i de 15 bytena i varje blev det spänt och kort och på medellinjen gjorde vi en tvåa.

Tre procent kostade missarna, tror hon, men hon är ändå väldigt glad över segern.
– Annars är jag jättenöjd med åtta i galoppslutorna och så himla fina piruetter!

Ekipaget hade en lyckad dag även på fredagen, då de kom tvåa i en Grand Prix på 70,370 procent.

Svenska ponnyryttaren Elliot Nilsson har också tävlat i Exloo, och var trea på 70,714 procent i torsdagens lagprogram, tillsammans med HB Dancing Daylight (tysk ridponny val f 2006 e HB Daylight, uTilla, e Till the Champ, uppf Tino Seeger, äg Josefina Nilsson).

– Det var riktigt tuff konkurrens med duktiga holländska och tyska ryttare och jag är verkligen supernöjd. Men jag känner ändå att det finns många fler poäng att hämta, berättar Elliot Nilsson.

I küren blev Duplo väldigt taggad och tog lite egna danssteg som vi inte övat in.

Ekipaget följde upp detta med en andraplats under lördagen, där de slutade på 70,946 procent i det individuella mästerskapsprogrammet.

– I küren blev Duplo väldigt taggad och tog lite egna danssteg som vi inte övat in. Trots det blev det nästan 70 procent, och det känns skönt att veta var vi står även i denna klass.

Ett av målen med detta året har varit att komma med i spetstruppen i ponnylandslaget, vilket Elliot Nilsson också har lyckats med.
– Duplo är en helt fantastisk ponny som älskar att visa upp sig. Men han har också en räv bakom varje öra och det får man ha med i beräkningarna!

Nästa utmaning för Elliot Nilsson och HB Dancing Daylight är semifinalen i SIHS Ponny Kür, där de fyra bästa ekipagen går vidare till finalen i Friends Arena.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden